Finns lagom? Kanske, Kanske inte

Sitter här och har nästan precis kommit innanför dörren, har övernattat i en ovanligt städad (host) lägenhet i halmstad. Ska egentligen läsa lite i en viss bok med trafikregler men funderar lite.

Det var när jag och Ellen disskuterade medans vi var ute med soporna, Ellen kom fram till att hon är en sådan person som antingen hatar eller älskar saker, det finns inget lagom i hennes lexikon. Lagom är ett kul ord, vad är lagom? Finns det något lagom? På en skala mellan bra och dåligt tror jag inte att det är någon som kan pricka in lagom, det är kanske just därför det inte går att direktöversätta ordet lagom till engelska?

Men om nu ordet lagom skulle finnas vill jag inte vara någon "lagomperson". För även om svägningarna mellan "nu är det bra, nu är det dåligt" ibland kan vara lite väl hetsiga tror jag att det är svägningarna som får oss att fortsätta framåt.

Det som jag just nu tycker är så himla nice, är hur snabbt man kan byta humör, t.ex. om jag är lite sått depp och jag får besöka av fina flickor som vill kolla på Kvarteret Skatan med mig, då vänder mitt humör på mindre än en halv befruktning och jag blir på topp! Tyvärr kan det bli precis tvärtom med, det är lika lätt att gå från depp till topp som det är att gå från topp till depp, men sånt är livet...

Men lagom är nog mitt favorit uttryck, just för att man inte kan vara säker på vad det betyder. Eller nä, nu ljög jag, förlåt (akta era bebisar och tummar) mitt favorit uttryck är kanske, det kan användas överallt, i alla samanhang och i alla meningar. Även om det ibland kan misstolkas och få konsekvenser. Men överlag så funkar kanske. Med ordet kanske får personen man samtalar med fundera lite extra, vilket är bra, att fundera är nyttigt!

Nä, nu tänkte jag hitta en annan sysselsättning.

Puss och knull på mina hjärtegull<3


Kommentarer
Postat av: fanny

jag KANSKE har gjort något som jag inte borde ;)

2009-02-08 @ 18:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0