Behov

Var på väla innan idag. Helt plötsligt får jag en känsla av att jag MÅSTE köpa ett par skor. Inte av den anledningen att jag behövde ett par nya skor utan av den anlednigen att jag kände mig lite depp och att ett par nya skor var den ända lösningen. En helt sjukt känsla, jag började genast springa runt i alla skoaffärer jag hittade utan att veta vad jag egentligen sökte, då plötsligt fanns skorna med stort S där. Jag provade, granskade resultatet i flera minuter och funderarde på om jag var värd skorna, självklart var jag värd dem (vet dock inte av vilken anledning). När jag kom fram till kassan började jag fundera på om jag hade pengar så det räckte? Jag, Hanna Magdalena Johansson, en väldigt snål människa hade inte ens tänkt på att skorna kostade pengar, som tur var fanns det pengar på kortet och jag kunde gå ur affären med ett leende på läpparna och en känsla av lättnad.

Nu sitter jag här med mina skor på mig och funderar på hur farligt det kan vara med sånna känslor av behov. Jag får dem ibland, mest handlar de om choklad eller annat ätbart/drickbart, ibland av kramar (beror på vem/vilka som är i närheten). När jag får de här känslorna gör jag allt för att tillsfredställa behovet, snacka om farligt. Tänk om jag skulle få en känsla av att jag hade ett behov av att döda någon? Vågar inte tänka på vad som skulle kunna hända då.

Hur ska man leva för att undvika dessa behov? Vill man undvika dem. Är det inte värt att sluta använda mestadels av sina hjärnceller för att få det man längtar efter? Är inte känslan av att få sitt behov tillsfredställt värt vägen att nå dit? Det kan man ju fundera på en lördag som den här, lördagen innan jag börjar min praktik och ska vara borta från Båstad alldeles för länge.


Varning, Läs inte...

En lite fråga? Är man feg och mesig om man lägger sig i sägen och drar täcket över huvudet? Jag funderar starkt på att testa iallafall. Ta inte detta inlägget seriöst, jag har försökt stoppa mig själv från att skriva men jag är hemskt duktig på att vara trotsig och göra tvärtemot. Jag är bara lite smått depp idag och orkar inte ta tag i något, det har varit en lång dag.

Det är efter en sån här dag man vill att det ska vara som i alla filmer och böcker, jobbiga dagar suddas bort av en kram. Visst att katten Elsa var väldigt mysig och kramig när vi myste i min säng innan, men det hjälpte inte, och inte hjälper det med att trösta sig med choklad (sitter och försöker utan större framgång just nu). Nu när jag ändå sitter och vänder ut och in på mitt hjärta kan jag ju passa på att säga att det ska bli fruktansvärt jobbigt att vara borta från Båstad i 6 veckor (4v praktik+ 1v trysil+1v påsklov=6v). Nä, nu tänker jag sluta klaga, mitt bloggnamn är smartatankar, inte
"tycka-synd-om-mig-självtankar. Men om någon skulle ha en eller flera kramar över, eller en helt underbar choklad så finns jag i Våxtorp. 

"Stjärnorna finns alltid, men ibland syns dem inte"

//H 

Kaffe vs..........

Som de flesta kanske har märkt är mitt behov av kaffe ganska stort vissa dagar, de dagar då jag är lite extra trött och min humor är värre och drygare än vanligt. Man märker ganska lätt om det är en sådan dag, antingen på att jag har med min min gröna termosmugg till skolan och dricker ur den hela första lektionen och behöver springa på toaletten resten av förmiddagen, eller på att jag så fort jag har chansen springer till antingen köket eller kaffeautomaten och kommer tillbaka med ett löjligt leende på läpparna och en mugg i handen.

I kväll har varit en sådan kväll, skillnaden har dock varit att jag inte orkat vänta på att brygga kaffe, vilket tar en hel evighet (host) istället har jag fyllt ut mitt kaffebehov av oboy, bara att hälla upp mjölk i ett stort glas, blanda i lite pulver och röra runt lite, sen är det bara att svepa glaset. Man behöver inte vara rädd för att bränna sig i munnen, vilket man måste ta hänsyn till om man dricker varma drycker. När man har svept den chokladiga drycken är det bara att blanda en ny, snabbt och enkelt! Tyvärr tillsfredställer oboy inte mitt behov på samma sätt som kaffe.

Oboy har helt enkelt inte samma doft, smak eller möjligheter. Sen blir man ju typ beroende av oboy, har man druckit ett glas måste man dricka fler, choklad borde räknas som en drog (nej, jag är varken gravid, har mens eller är deprimerad). Visst att man blir beroende av kaffe med, men man beöver bara dricka en kopp (max 2-3) innan man blir lugn. Sen kan ju inte oboy på långa vägar mäta sig med lukten av nybryggt kaffe....mm.... Skulle nästan kunna påstå att kaffe är bättre än sex, eller nä det kan jag inte alls, jag tar tillbaka detta uttalande. Fast det är klart, sex kan jag leva utan, frågan är om jag klarar mig utan kaffe? Jag tänker inte gå in mer på det ämnet, känns lite onödigt. Det går inte att jämföra dessa saker (även om en välbehövd kopp kaffe är nästan som en orgasm...nästan...)  Nä, nu måste jag sluta skriva känner jag, innan jag kommer in på ämnen som jag inte borde komma in på, det händer att min kära fader läser min blogg. 

Puss och knull på er, nu ska jag gå ner och ladda kaffebryggaren! 


SM (släktmästerskap)

En kort sumering av släktmästerskapet i bowling igår, det hade räckt med en timmes spel. Jag inlädde starkt och drog ifrån mina konkurrenter direkt, och under den första timmen fick alla på x-bowl i Båstad skåda ett spel i "världsklass" från min sida.

Sen gick det utför, jag vet inte vad det var som egentligen hände. Med mitt spel försämrades, jag misstänker att det kan ha någonting att göra med min stukade fot (host) eller möjligtvis att banan började luta (host, host). Tyvärr så gjorde banans nya lutning att Syrran fick fart på klotet, innan hade rännan varit hennes bästa vän. Men jag är överlag nöjd med min insats, då med tanke på min stukade fot (host). Det var ett väldigt mysigt sätt att fira alla hjärtans dag på!

Sportlov

JAG HAR VÄNTAT SÅ LÄNGE PÅ JUST DENNA DAG, DET ÄR SKÖNT ATT DEN ÄNTLIGEN KOMMIT!

Hanna delar med sig!

Som säkert alla vet är jag överlag en väldigt duktig och talangfull varelse, bra på det mesta om jag får säga det själv! Idag har jag upptäckt en ny talang! Det var när jag skulle slå in presenten som jag och Jessi ska ge till Anneli ikväll som jag insåg att det där med paketinslagning är min grej. Har aldrig sett något vackrare paket, det är så fint att jag är tveksam om Anneli kommer öppna det.
 
Jag är inte bara är en otroligt enastående presentinslagare, jag är dessutom väldigt snäll och generös mot mina medmänniskor! Därför tänker jag ge er ett erbjudande som ni absolut inte vill missa! Mot en generös summa pengar kan ni få anlita mig för att slå in era paket! Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna!

För att ta kontakt med mig kan ni kommentera detta inlägget, maila mig, ringa eller haffa mig på stan (kommer befinna mig i den stora staden Våxtorp ett tag nu).

PS. Jag kanske i förbi farten ska nämna att min paketinslagartalang är lika stor som  min matlagartalang!

Puss på er!

Trötthet

Höjden av trötthet är när man glömmer attt lägga i kaffet innan man sätter igång bryggaren och märker felet först när
"kaffet" har runnit ner i kannan.


Vilken söndag

Jag sitter och läser om trötthet i körkortsboken, Marcus krunegård sjunger om vampyrer och Fanny spelar flöjt, en helt vanlig söndag på Köpmansgatan.

Till er alla...

Nu när jag håller på tänkte jag göra er alla en tjänst. Jag tänkte föra vidare viktig kunskap som kan vara bra att ha när det verkligen gäller, som med första hjälpen utbildningen, känns ganska onödig men om man någonsin skulle behöva använda den så är den guld värd!

Det jag tänkte förmedla idag är hur man skyddar sig från våldtäktsmän/kvinnor om man nu inte råkar ha en likadan väst som Ellen har.

1. Börja med en pungspark.

2. Sparka om personen ligger ner, annars slag mot käken.
 
3. Pungspark

4. Använd tampongerna som obligatoriskt finns i handväskan, stoppa upp så många som möjligt i näsan och munnen på offret. (glöm inte att ta av plasten)

5. Ta upp vattenflaska du har i handväskan och spruta vatten på tampongerna

6. Avsluta med en pungspark

Den här metoden går att använda alltid, den är genialisk på inbrottstjuvar och dyl.

Missa inte att Sofie skaffat blogg, tyckte det var passande att nämna det i detta inlägget....

Finns lagom? Kanske, Kanske inte

Sitter här och har nästan precis kommit innanför dörren, har övernattat i en ovanligt städad (host) lägenhet i halmstad. Ska egentligen läsa lite i en viss bok med trafikregler men funderar lite.

Det var när jag och Ellen disskuterade medans vi var ute med soporna, Ellen kom fram till att hon är en sådan person som antingen hatar eller älskar saker, det finns inget lagom i hennes lexikon. Lagom är ett kul ord, vad är lagom? Finns det något lagom? På en skala mellan bra och dåligt tror jag inte att det är någon som kan pricka in lagom, det är kanske just därför det inte går att direktöversätta ordet lagom till engelska?

Men om nu ordet lagom skulle finnas vill jag inte vara någon "lagomperson". För även om svägningarna mellan "nu är det bra, nu är det dåligt" ibland kan vara lite väl hetsiga tror jag att det är svägningarna som får oss att fortsätta framåt.

Det som jag just nu tycker är så himla nice, är hur snabbt man kan byta humör, t.ex. om jag är lite sått depp och jag får besöka av fina flickor som vill kolla på Kvarteret Skatan med mig, då vänder mitt humör på mindre än en halv befruktning och jag blir på topp! Tyvärr kan det bli precis tvärtom med, det är lika lätt att gå från depp till topp som det är att gå från topp till depp, men sånt är livet...

Men lagom är nog mitt favorit uttryck, just för att man inte kan vara säker på vad det betyder. Eller nä, nu ljög jag, förlåt (akta era bebisar och tummar) mitt favorit uttryck är kanske, det kan användas överallt, i alla samanhang och i alla meningar. Även om det ibland kan misstolkas och få konsekvenser. Men överlag så funkar kanske. Med ordet kanske får personen man samtalar med fundera lite extra, vilket är bra, att fundera är nyttigt!

Nä, nu tänkte jag hitta en annan sysselsättning.

Puss och knull på mina hjärtegull<3


Den blå boken

Jag hittade när jag städade i en låda den blå boken! Den användes precis som den här bloggen, för att skriva av mig i (dock skilljer sig inläggen en del). Det roliga är att jag skrivit datum på alla inlägg och det första är från den 6/1-06, alltså min 15 års dag! Jag antar att det var den dagen jag fick boken! Efter det är boen fylld med allt från regler, citat, sagor, dikter, ordspråk m.m. väldigt intressant läsning! Det är som att gå tillbaka i tiden 3 år och nostalgin är på hög nivå! Jessica har hjälpt mig med många inlägg och jag minns hur kul vi har haft!

En annan kul sak är det sista inlägget. Det gjordes för exakt 1 år sedan, den 2/2-08, när jag och Jessi hittade boken efter att den hade vilat i två år. Det sista inlägget är 4 olika listor där den första är en ordning hur vi tycker/tyckte att det ska vara från första flörten med en kille och fortsättningen. De tre andra listorna är varsin ordning för mig, Jessi och Ellen, ordningarna som vi följer/följde. Jag tänker inte lägga upp någon av listorna p.g.a. personlighetsskäl, men jag kan ju säga så mycket som att de stämmer ganska bra! Eller kanske stämde? När jag tänker efter är det nog bara Jessis lista som fortfarande gäller, vi andra skulle nog behöva göra varsin ny. Men just då, för ett år sedan stämde listorna väldigt bra! Tänk så mycket som kan hända på 365 dagar! Och jag gillar förändringen, även fast jag har svårt för den är jag nyfien på vart den kan leda, Hanna kan inte alltid vara samma Hanna.

//H

RSS 2.0