Nyårslöften

Vad funderar vi på idag då? Idag funderar vi på nyårslöften!

Ska jag vara helt ärlig så tycker jag det är ganska onödigt att ge löften, man glömmer ju dem direkt, eller jag gör det... Man sitter och ler och är nöjd med vad man har bestämt att man ska förbättra och göra det nya året, som man självklart tror blir ett helt underbart år med bara roliga saker! Men redan innan januari är slut har man inget minne av vad man har lovat.

Om man nu skulle komma ihåg vad man har lovat blir man bara besviken över att man inte klarar det, eftersom man alltid sätter upp alldeles för höga mål.

Men det hör ju till med nyårslöften, därför har jag satt upp några!

Sluta röka. Antagligen ett av de vanligaste. Men eftersom jag inte röker är jag säker på att jag kommer att klara mitt löfte, och det är kul.

Göra roliga saker. Ett kul löfte, som jag antagligen klarar eftersom jag är en ganska lättroad person.

Vara lycklig. Allt blir så mycket roligare då!

Nu tycker jag det räcker med löften, livet blir vad man gör det till och det spelar ingen roll om det är ett nytt år eller inte. Sen tycker jag  att man ska leva i nuet, man ska sträva efter att må bättre och inte sämre. Just därför tror jag att 2009 blir mitt bästa år, för att jag ska se till att det blir det! Precis som 2008 är mitt favorit år hittills, det som har varit mindre bra i år ska förbättras till nästa. Men till det behövs inga löften, det kommer spontant och improviseras, och om något inte går som det skulle 2009 kan man ju alltid förbättra det 2010!



GOD JUL!

Vad har hänt med julkänslan? Vakande i morse och fick fundera ett tag innan jag kom ihåg att det var julafton! Men nu börjar de ordna upp sig! Jag menar vem får inte julkänslor när tomten varit och lagt paket under granen? Och för alla nyfikna hade tomten läst min önskelista och gav mig Kvarteret Skatan säsong 1! Jag är överlycklig och vill passa på att bjuda in alla som är sugna på Kvarteret Skatan maraton någon gång i januari, första parkett är reserverad till Sofie! Vi kommer att titta igenom alla tre säsonger, skratta och jag lovar att bjuda på så mycket kaffe ni orkar dricka! Som ni förstår är jag redan ganska nöjd med årets paket, under granen låg förutom Kvarteret Skatan ett par pjäxor och ett par ulliga tomtesockar! Pjäxorna passade perfekt och var t.o.m. formade efter mina fötter, tomten är en händig man han! Hoppas dock på att där kommer några fler paket i kväll!

Men julafton betyder ju inte bara glädje, utan också farväl. Julafton betyder sista avsnittet av julkalendern...snyft... Jag har  verkligen älskat årets kalender<3 humor rakt igenom! Jag och en annan julkalenderälskare kom fram till att man kan kolla på alla 24 avsnitten om och om igen, så jag är inte allt för ledsen. För det spelar ingen roll vad humorbefriade människor säger och tycker om Skägget i brevlådan, den är genialisk, så är det bara! Jag har precis tittat på det sista avsnittet, och slutet gott allting gott! Tomten fick ihop alla julklappar och herr Stigssom fick följa med och dela ut klapparna! Och Klas och Renée gav Lage ett par mörkblå paljettbyxor! Lite coolare än 500kg smör!

Men nu har jag inte tid att blogga mer, jag ska ringa Tyskland och skriva viktiga papper! God jul på er<3

Släkten är värst

Mina misstankar är nu bevisade, min släkt är sjuk! Det var efter att i lördags ha spenderat kvällen hemma hos farfar och Yvonne med släkten jag insåg detta. Om jag ska vara helt ärlig kommer jag inte ihåg senast jag skrattade så mycket. Allt prat om underlaten var för mycket, men är det som de säger att man får magrutor av att skratta så är jag en bra bit på vägen!

Vi lekte ju som sagt paketleken och jag funderar skarpt på att anmäla min fasters man Mats för tärningsfusk, han måste bara ha fuskat... så är det bara. Min lilla paket innehöll en ficklampa från Jula (självklart Mats som inhandlat). Tänker lämna ficklampan i Båstad så att Fanny och Ida inte behöver vara mörkrädda när jag inte är hemma. Bäst var när Farfar öppnar sin paket med en såpbubbelpistol, en gul, pappas "spa-slippers" hamnar inte långt efter.
 
Men kvällen var inte lika trevlig som det låter, det hände även en liten olycka. Först kom brandbilen och kör ner på gatan bredvid, sen kommer ambulansen och kör ner på samma ställe. Det visar sig att det är Lars-Olle som trillat över en amaryllis som bröt nacken. Samtidigt snubblar Lasse-Olle över ett av alla sina djur, han har många djur. Han snubblar över en underlat, stackars underlat och stackars Olle. Tänk vad mycket som kan hända en helt vanlig lördag i Våxtorp. Men ni kan vara lugna Lars-Olle mår bra, underlaten mår sådär.

Ett ganska onödigt inlägg

Jag har alltid undrat om och hur det skulle kunna bli ett tredje världskrig. Jag fick svaret på mina frågor igår, julklappsleken. För om man samlar tio tjejer med magarna fulla av pizza i runt ett soffbord med massa paket, och om man sedan börjar tävla om paketen är det nästan så man kan se ljuset vid tunnlens slut. Att det nu råkar vara så att alla tjejerna är idrottare som gillar att tävla (vinna) gör ju inte saken bättre. Om inte klockan hade ringt vet jag inte vad som hade hänt, kanske hade mord och bostadsbyte varit oundvikligt.  Men som tur var hade vi en regel om att alla skulle få minst ett paket.

En annan fråga är ju hur den här veckan påverkar mitt psyke, jag har redan varit med om 2 paketlekar och den tredje är planerad till i morgon. Jag brukar försöka tro att jag är en god förlorare, men i lekens tickande sekunder och ljudet av en tärning som kastas/slås/snurras/trycks mot bordet är jag allt annat än lugn, jag känner riktigt blodet pumpas runt i kroppen.

En sak som är bra för mitt psyke är att det är lov nu för "jag har väntat så länge på just denna dag, det är skönt att den äntligen kommit". Jag har längtat efter att sova länge, äta onödigt mycket choklad, knarka nötter och vara jobbigt irriterande för mina stackars familjemedlemmar.

Nu tänker jag kolla på Magnus Betnér! Puss på Therese, du är bäst (och snygg)


Tjejen som börjar på S och slutar på OFIE...

Det finns personer som har gloria och ett sött och leende på läpparna, Sofie är en sådan person. Eller alla tror att hon är det, men jag, Hanna "Miss Secret Agent" Johansson har avslöjat henne. Sofie är en sådan person som försöker dölja sina röda horn under en ring av guld. Men ibland glömmer hon bort att tänka på skyddet, hon avslöjar sig själv. Som när det kom fram att hon "glömde" att lämna tillbaka dryck som någon hade glömt hemma hos Sofie i skogen bland alla träden utanför Båstad. Att sedan Sofie "råkade" dricka upp drycken gjorde ju inte att spetsiga saker stannade i växten på hennes huvud. Men det var ju egentligen inte så farligt, personen i fråga förtjänade inte drycken.

Sen går det ju inte att förneka att Sofie är en väldans trevlig prick, skrattar man inte med henne kan man alltid skratta åt henne. Det är faktist väldigt svårt att  inte skratta åt henne, jag menar en person som kan citera halva youtube är ganska underhållande. För er som inte är övertygade på Sofies youtube talang kan ju testa att nämna Christoffer Appelqvists namn för Sofie utan att hon börjar dra alla repliker han någonsin sagt, i exakt rätt ordning. Testa detta och jag lovar att ni inte har några tvivel kvar, i alla fall inga tvivel på vad Sofie ägnar sig åt på sin fritid.

Nu när jag ändå håller på att räkna upp en massa positiva saker om den tjejen kan jag ju inte låta bli att nämna hennes fantastiska konstnärstalang. Det är det faktist inte så många som vet, men Sofie ritar och målar som en gud, jag menar hon är ju inte personen som skryter om det direkt. Jag sätter massor av pengar på att hon kommer att gå långt i framtiden, hon har ett väldigt unikt sätt att skapa på.

Så tillsist vill jag bara säga förlåt till dig Sofie (du kan vara lugn, jag har inte satt mig på någons bebis, svarvat av en elevs tumme eller legat med en kollegas fru). Jag vill säga förlåt för att jag avslöjat din hemlighet om dina röda horn för alla mina miljontals läsare. Men jag hoppas att du är nöjd med detta blogginlägg och att du inte är arg på mig, för även om  du inte är en lam fucking häst så tycker jag om dig!

(Till alla er som undrar så kom Sofie själv med den strålande idén att skriva ett blogginlägg om just Sofie, en ganska bra idé faktist!)

Tankar om advent

Snart är det jul.... hihi, för advent är väntan på julen och nu är det advent! Jag tycker om jul, men jag tycker nästan ännu bättre om advent, det är ju att vänta som är roligt! I söndags tänkte jag fixa lite första adventmys hemma i Båstad, så jag styr mina steg mot gammelgården. Väl framme, efter att ha gått den oändligt långa vägen från lägenheten till affären upptäcker jag att det är fler än jag som hade tänkt fira advent. Detta betyder att det var ganska utplockat bland just de sakerna som jag var på jakt efter. Men jag överlevde, det funkade lika bra med hasselnötter istället för mandel, de ekologiska fullkornspepparkakorna smakade gott och det gick att dricka den konserverade glöggen blandat med lite för gammalt vin.

Man märker även att det är advent på att det lyser i alla fönster. I våra köksfönster lyser t.ex. två 25W bältdjurslampor klädda i vita stjärnor som förövrigt har inhandlats på lågprisladan i Boarp, smaka på den ni! Väldigt vackert faktist!

Sen kollade jag på julkalendern i morse, gillade den! Jag menar kan den vara annat än kul när Måns Nilsson är med? Fast jag vet inte riktigt, för mig är julkalendrar bara en utveckling av advent, för att vi inte ska behöva vänta en HEL vecka på att tända ett ljus, med julkalendrar räknar man ju ner varje dag. Men jag tänker inte klaga, jag älskar min chokladkalender, det är ju inte helt fel att få choklad i tandkrämsspottet varje morgon, det är ett tecken på att det snart är jul,  det bästa jultecknet faktist!

Jag orkar inte skriva mer nu, men jag börjar så smått tänka på nästa inlägg, det ska handla om Sofie!


RSS 2.0